Iværksætter interview: Emma Bitz

Mød vores absolut yngste og nok modigste iværksætter til dato! Emma Bitz, har i en alder af 23 år, allerede iværksat sine første 2 starts ups.  “Jeg har altid haft et brændende ønske om at gøre op med fornuften og regelrytteren inden i mig, ud fra en overbevisning om, at jeg kan selv – og gerne vil selv. “ Emma har startet det meget formålsbevidste og succesrige Female Invest, der hjælper kvinder igang med at investere. Lige nu arbejder hun på launch af det banebrydende Casefair, der i den grad vil revolutionere rekrutteringsbranchen.

Hvem er du? Din baggrund?

-Jeg hedder Emma Bitz, er 23 år og har lige færdiggjort min bachelor i International Business and Politics fra CBS. Sideløbende med studier og arbejde er jeg medstifter og leder af organisationen Female Invest, som har til formål at lære kvinder om investering og bygge bro mellem kvindelige studerende og den finansielle sektor.

-Derfor holder jeg jævnligt foredrag om, hvordan man kommer i gang med at investere, og er til oktober klar med en investeringshåndbog til nybegyndere. Den erfaring jeg har fået herfra, har givet mig lyst til og mod på at kaste mig ud i et andet iværksætter eventyr, som skal gøre det muligt for alle studerende (ikke kun kvindelige) komme ud i netop det job, som de drømmer om uanset sektor – og blive vurderet på fair vilkår.

Hvorfor er du iværksætter? Dit purpose?

-Jeg havde egentlig ikke selv forestillet mig at iværksætteri skulle blive min levevej, for jeg kan faktisk godt lide sikkerheden i et fuldtidsarbejde – og min drøm var da også at læse jura, så jeg kunne blive advokat. Alligevel har jeg altid haft et brændende ønske om at gøre op med fornuften og regelrytteren inden i mig ud fra en overbevisning om, at jeg kan selv – og gerne vil selv. Jeg er normalt ikke typen, der venter på, at andre gør tingene for mig og tager derfor gerne ansvar, hvis jeg synes, der er et behov. Jeg tror, at det er den ansvarsfølelse og beslutsomhed, som har ført til både Female Invest og snart Casefair. 

Hvad handler din forretning om? Hvilken forskel ønsker du at gøre?

-Casefair er en case-baseret jobplatform som søger at skabe et fair jobmarked, hvor man bliver bedømt og ansat på sine job-relevante færdigheder og kompetencer. Casefair gør det muligt for non-standard ansøgere at træde ud af skyggen, og vise sig frem for en kommende arbejdsgiver. Det handler om at skabe et vurderingsgrundlag uden bias og som stiller alle ansøgere lige i ansøgningsprocessen, uanset hvilken baggrund man kommer fra. Derudover giver Casefair virksomhederne en unik mulighed for at højne kvaliteten i deres rekrutteringsprocesser, øge onboardinghastigheden, og heraf produktivitet. Metoden bag Casefair giver desuden bedre match mellem kandidat og virksomhed, som sikrer lav medarbejderomsætning og højner arbejdsglæden.Hvad er dine største udfordringer?

-En af mine største udfordringer er nok at holde fri uden dårlig samvittighed og give plads til andre ting. Da Casefair er startet sammen med min kæreste, er der en tendens til at hverdage og weekender ofte flyder sammen da omdrejningspunktet i vores liv i øjeblikket er og bliver Casefair.

Hvad er det næste du gerne vil lære?

-Jeg vil meget gerne blive bedre til at slappe af i de ting jeg foretager mig og lære at nyde de små successer på vejen i stedet for at fare henover dem på vej mod nye mål.

Dit bedste råd til andre?

-Omgiv dig selv med drivkraftige og inspirerende mennesker og tillad dig selv at sætte mål. Det er okay, at du lader dine egne idéer vokse, og det er endnu mere okay, at du taler højt om dem. Ved at tale højt om dine idéer finder du nemlig finde støtte og sparring hos folk, som hellere end gerne vil hjælpe dig på vej – det er sjældent du kan alt alene.

Hvordan kan du spille andre gode?

Ved at støtte op om projekter som Goodtalks og bidrage til at vi bakker op, anerkender og støtter hinanden fremfor at se på os selv som konkurrenter. Det handler om at åbne døre, sparre og samarbejde, da det skaber de bedste forudsætninger for alle former for succes.

Hvorfor er du med i Goodtalks?

For at møde ligesindede, hvor vi kan lade os inspirere af hinandens historier og dele ud af vores erfaringer.

Skriv et svar